Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen

1.  Thierry wie?


Hoe lang doe je dit al?

Ik ben begonnen met m’n eerste huwelijken te fotograferen in 2008. Tijdens de zomermaanden doe ik dit nu bijna voltijds. Samen met een aantal collega’s ben ik tevens grafisch ontwerper en webdesigner.

Werk je alleen?

Ja. Ik bied geen pakketten meer aan waarbij ik met een 2e fotograaf kom. Andere huwelijksfotografen bieden dat wel aan, ik niet. Dus als jullie graag foto’s hebben van zowel de voorbereiding van de bruid als van de bruidegom, dan ga ik eerst langs bij de ene en dan bij de andere.  Mij een uurtje of twee langer boeken indien nodig is nog steeds goedkoper dan een tweede fotograaf.

Bovendien, wanneer ik alleen werk:
– weet ik met 100% zekerheid dat ik een bepaald shot heb zoals ik het wil.
– loopt niemand in mn weg of in m’n beeld.
– verloopt de dag voor jullie ook veel rustiger.
– zijn mijn klanten meestal verbaasd dat ik veel foto’s vanuit verschillende hoeken aanlever ondanks dat ik alleen was.

Neem jij zelf altijd de foto’s?

Ja Thierry Dupont himself 🙂  Enkel in een extreem geval van overmacht zal ik een vervanger sturen maar dat is tot op de dag van vandaag nog nooit gebeurd.

Ik zie dat je van Antwerpen bent. Werk je ook in andere regio’s?

Absoluut. Ik verplaats me over heel België maar heb ook huwelijken gefotografeerd in Frankrijk, Nederland en Italië.

Zijn er locaties waar je weigert te werken?

Ik kan niet meteen iets bedenken 🙂 Afhankelijk van waar jullie huwelijk plaats vindt kan ik natuurlijk wel extra verplaatsingskosten aanrekenen.

Wat breng je allemaal mee qua materiaal?

Ik maak gebruik van meerdere camera’s en een reeks verschillende lenzen en flitsen om alle situaties aan te kunnen.

Met welk merk van fototoestel werk je?

Is dat relevant? ? Ik denk het niet.  Veel meer dan het gebruikte materiaal is het veel meer de fotograaf die bepalend zal zijn voor de kwaliteit van uw foto’s. Ik gebruik enkel 100% professionele camera’s en lichtgevoelige lenzen en dat laatste merk je duidelijk in de kwaliteit en de helderheid van mijn foto’s.

Verschijn je in kostuum op ons huwelijk?

Ik zal er zeker altijd verzorgd en netjes uitzien, maar een kostuum of pak dragen om gebukt, plat op m’n buik liggend of knielend, buiten in het gras of in de kerk foto’s te maken is echt niet aangewezen. Huwelijksfotografie is hard labeur. U eist een kostuum?  Ik pas!  ?

Fotografeer je ook homo, transgender, poly, enz… huwelijken?

Waarom zou ik dat niet doen??

Waarom voor jou kiezen als fotograaf?

Ik meen een zeer goede keuze te zijn indien jullie houden van een huwelijksreportage met een gezonde mix van spontane, grappige en uiteraard romantische foto’s maar tevens uit zijn op een goede “dekking” van jullie huwelijksdag en een leuke ervaring.

Er wordt algemeen gezegd dat de samenwerking met mij vlot, leuk en ontspannen verloopt.

Ik leg mijn focus hoofdzakelijk op het bruidspaar en iedereen die in hun nabijheid komt maar ik vergeet nooit de familie, de getuigen, de bruidsmeisjes of het grotere plaatje van de huwelijksdag.  Het is ook fijn om weten dat jullie foto’s er niet zullen uit zien zoals die van alle anderen fotografen.

Kunnen we je voordien eens persoonlijk ontmoeten?

Liefst wel, ja. Jullie huwelijksfotograaf wordt de enige persoon die jullie tijdens de hele huwelijksdag op de voet zal blijven volgen, dus het kan maar best klikken! ? Ik ontmoet jullie graag vooraf zodat we dan samen ook al jullie wensen en verwachtingen kunnen overlopen, en zo weten jullie meteen ook of die klik er is.  Voor alle vragen of een afspraak kunnen jullie me bereiken op +32 (0)475 46 44 22  of per e-mail naar thierry@djoep.com.

Mogen we eens contact nemen met je vorige klanten?

Dat spreekt voor zich, geen probleem!

2.  Wel of niet?


Doe jij enkel volledige huwelijksdagen of kunnen we je ook voor een beperkt aantal uren inschakelen?

Gewoonlijk kom ik vanaf ‘s morgens bij de voorbereiding (het klaarmaken van de bruid / bruidegom) en blijf ik tot een half uur na de openingsdans bij het avondfeest. (Dit komt meestal overeen met ongeveer 12 à 15 uren.) Als jullie echter een kortere reportage verkiezen kan dat natuurlijk ook en daarom werk ik met verschillende formules en prijzen.
Let wel, vanaf begin mei tot en met einde september – wat mijn hoogseizoen is – aanvaard ik enkel boekingen vanaf min. 10 uren.
Ik maak hiervoor wel uitzonderingen voor een huwelijken die niet op een zaterdag plaats vinden, dan zijn kortere reportages zeker mogelijk.

Doe jij ook verlovingsshoots of zogeheten ‘love-shoots’?

Uiteraard doe ik dat! Een verlovingsshoot of “love-shoot” is een fotoreportage die we weken of maanden voor jullie huwelijksdag inplannen. De dress code is casual. Het is een superleuke manier om al nader kennis te maken met jullie huwelijksfotograaf en mij al aan het werk te zien. Indien mogelijk zal ik ook aanraden om de shoot tegen valavond te doen, dat geeft het mooiste effect. De resulterende foto’s worden individueel bewerkt en afgeleverd zodat ze kunnen gebruikt worden voor jullie huwelijksuitnodigingen, bedankkaartjes of een mini-website. Verlovingsreportages kunnen zeker ook afzonderlijk worden geboekt. Klik hier voor Prijzen.

Kan jij ook een Photobooth of Fotobox voorzien met instant foto’s?

Ik beschik niet over een eigen fotobox (photo-booth).  Maar ik vind ze wel heel leuk en indien gewenst kan ik jullie goeie adressen of contacten bezorgen die u graag verder zullen helpen.

Kan je tevens een leuke foto nemen van elk aanwezig koppel zodat we hen de foto achteraf als aandenken of bedankje kunnen sturen?

Neen. Sorry dat doe ik niet. Zoiets laat je best door een vriend of familielid doen.  Ik heb dit ook al zien doen met een alleenstaande camera opgesteld op een statief en waarbij alles reeds vooraf ingesteld was.  De gasten hoefden enkel nog op het knopje van een afstandbediening te drukken.
Ik doe m’n best om iedereen gelukkig te maken maar tijdens de receptie ga ik bijvoorbeeld ook niet systematisch van iedere aanwezige een foto beloven.

Kan jij ook voor een videomontage zorgen van onze huwelijksdag?

Het is onmogelijk om beiden door één en dezelfde persoon te laten doen. Althans niet voor een professioneel resultaat. Ik werk echter wel samen met een aantal vaste videografen die ik graag aan jullie voorstel indien gewenst.

Mogen we je zeggen welke foto’s we graag zouden willen?

Ik moedig speciale verzoekjes zeker aan (vb: closeup van bruid, Oma en Opa, …).

Ik verneem graag wat jullie zoal hebben gezien op Pinterest of Facebook van andere fotografen, en jullie mogen me dat ook gerust doorsturen, maar ik ga geen beloftes maken. Ik ben fotograaf en dus is creatief zijn en het “regisseren” van een foto hetgeen ik het liefste doe en jullie zullen van mij de beste resultaten verkrijgen als jullie me daarin gewoon vertrouwen.

Kunnen we jouw uren ook splitsen over twee dagdelen?

Neen, ik ga niet halverwege de dag huiswaarts om er dan op het avondfeest opnieuw te staan of zo.

Mogen onze genodigden en familieleden ook foto’s maken?

Natuurlijk mogen ze dat.  Maar ik behoud wel het recht om familieleden, vrienden of kennissen te vragen om uit de weg te gaan staan of om even te stoppen met fotograferen.  Ik heb dit tot hiertoe slechts in zeer uitzonderlijke gevallen moeten doen wanneer mensen me echt wel belemmerden in mijn werk.

Wat is een “unplugged” huwelijksdag?

Vraag aan alle vrienden en familieleden om hun smartphones in hun vest of tassen te laten, camera’s en tablets gewoon thuis! Althans indien jullie de voorkeur geven aan een huwelijksreportage met lachende gasten in plaats van gezichten die verborgen zijn achter “devices” in al jullie trouwfoto’s…Bovendien, zodoende zullen jullie weinig of geen niet-flatterende foto’s van jullie en jullie huwelijksdag onmiddellijk op sociale media zien verschijnen!

Ga je vooraf onze locaties verkennen?

Helaas, de shoots en nieuwe aanvragen blijven zich opstapelen waardoor ik geen tijd kan maken om bepaalde locaties vooraf te gaan verkennen.

De meeste locaties in het Antwerpse zijn me inmiddels wel bekend en als dat niet het geval is, ga ik op voorhand meestal één en ander trachten te weten te komen via Google of collega’s fotografen.

Stijl


Wat is jouw stijl?

De foto’s moeten de stijl van jullie huwelijksdag en jullie persoonlijkheid uitstralen en elk huwelijk, elk koppel is anders, dus pas ik me aan.

Een huwelijk waarin de suite in traditionele ceremoniekledij is uitgedost vraagt een andere aanpak dan een huwelijk met 10 casual gasten. En elke bruid en bruidegom heeft andere verwachtingen over de trouwreportage. Daarom luister ik altijd graag vooraf, tijdens een kennismakingsgesprek, naar jullie persoonlijke wensen. Die kan je zowel bij het reserveren of voor de reportage doorgeven.

Ik probeer ook steeds zo weinig mogelijk tussen te komen – het is jullie dag – en zal trachten de dag te fotograferen zoals hij zich afspeelt. Ik ga steeds op zoek naar onverwachte momenten, spontane momenten en de belangrijke momenten natuurlijk. Overzichtsfoto’s worden gecombineerd met foto’s van details om zo goed mogelijk de sfeer weer te geven.

Wat de shoot van het bruidspaar betreft meen ik eigenlijk een gezonde mix te brengen van humor, originaliteit en een leuke “touch” van romantiek. Maar ik wil in de eerste plaats op elke foto zien dat jullie volledig relaxed, ontspannen en beiden “jezelf” zijn. Ik zie graag lachende gezichten, hetzij van jullie op de foto’s zelf of van jullie familie, vrienden en kennissen wanneer ze achteraf naar jullie foto’s kijken. En als ook jullie bij het zien van de foto’s de sfeer en de emoties opnieuw voelen, dan vind ik mijn werk geslaagd!
Mijn fotogalerij met huwelijksfoto’s vind je hier of in de klantenzone.

We hebben beiden geen enkele ervaring met fotoshoots of poseren, is dat een probleem?

Helemaal niet. De meeste koppels poseren niet graag en ik ga jullie dan ook weinig of niet laten poseren.  Ik zal jullie eerder een paar tips geven om een mooiere setting te creëren maar vooral door jullie op jullie gemak te stellen en jezelf te laten zijn. Als fotograaf help ik jullie dus altijd op weg en zorg ik ervoor dat jullie volledig ontspannen op de foto’s staan. Vertrouw maar op m’n ervaring. 🙂

Moeten we vaak poseren?

Neen, zoals ik in m’n antwoord op de vorige vraag al zei, het overgrote deel van de dag hou ik me discreet op de achtergrond en laat ik jullie genieten van jullie dag. Ook tijdens de fotoshoot van jullie twee hou ik het graag spontaan en natuurlijk. Als jullie dat willen kan ik dan ook enkele aanwijzingen geven. Het belangrijkste is uiteindelijk dat jullie van jullie dag kunnen genieten!

Maak jij ook zwart-wit foto’s?

Jazeker, omdat sommige foto’s nu éénmaal mooier of krachtiger zijn in zwart-wit dan in kleur. Gemiddeld zijn ongeveer 10% tot max. 15% van de foto’s die ik oplever in zwart-wit.

Praktisch


Vanaf wanneer moet je erbij zijn? En tot wanneer blijf je?

Jullie huren me in voor een bepaald aantal uren. Daarop baseer ik ook mijn prijzen. We overlopen dan samen de dagplanning zodat we dat vrij correct kunnen berekenen of inschatten.  Meestal begint de dag thuis bij de voorbereiding van de bruid maar vaak ook pas vanaf jullie aankomst op het gemeentehuis. De dag eindigt meestal na de openingsdans op het avondfeest. Ik blijf dan nog ietsje langer tot ik voldoende goede sfeerfoto’s heb van de dansende gasten.

Waar gebeurt de fotoshoot van het bruidspaar?

Jullie hebben vrije keuze over de fotolocatie. Vaak kiezen koppels een symbolische plek of een locatie die in de stijl van het huwelijk past. In een park, een tuin, een museum, een bos, in een veld, in de stad, in een station, aan zee, in een loods, een fabriek, of bij een vijver… Het maakt mij niet veel uit, zolang het maar een locatie is waar jullie beiden graag zijn en die jullie beiden leuk vinden. Elke plek die een bijzondere betekenis voor jullie heeft is goed, hetzij om romantische of artistieke redenen of gewoon omdat jullie de plek cool vinden. Als jullie twijfelen geef ik graag m’n mening of advies.

Waar vinden we mooie locaties voor de fotoshoot?

Ik kan zeker suggesties doen maar loop zeker ook eens langs bij de toeristische dienst van jullie gemeente. Zij hebben meestal een lijst met mooie plekjes. Op websites zoals wijtrouwen.com vinden jullie in de fora vaak ook ideeën van andere koppels uit jullie streek.

Hoeveel tijd heb je nodig voor de foto’s van het bruidspaar en de familie?

Ik zal me aanpassen aan jullie dagplanning maar voor een geslaagde fotoshoot trek je best voldoende tijd uit opdat jullie helemaal op jullie gemak zijn en opdat er geen “haast” of stress aan te pas komt.  Als richtlijn reken je best ong. 90 minuten voor jullie fotoshoot.
Ik begin altijd met de familie en groepsfoto’s. Dan sturen we de familie weg zodat we enkel nog met z’n drieën overblijven. Zo worden jullie niet meer “gestoord” en zijn jullie helemaal op jullie gemak voor jullie foto’s.

Mogen we props meebrengen voor de fotoshoot?

Het mag zeker wel hoor…   Maar ik maak gebruik van alle elementen die in de onmiddellijke omgeving aanwezig zijn om leuke visuele effecten te creëren. Er is heus niets extra nodig. Ik maak ook veel foto’s terwijl we ons verplaatsen dus alles wat jullie mee brengen zal in de foto’s zichtbaar zijn en kan mogelijk ook voor vertraging zorgen. Just saying… 🙂

Wat als het regent op onze huwelijksdag?

Ik raad altijd aan om sowieso voor de fotoshoot een nood-locatie te voorzien: een overdekt tuincentrum, een klein stationnetje, een museum, een loods of fabriek, … Als jullie het toch bij de oorspronkelijke locatie willen houden, dan kunnen de foto’s op een andere dag genomen worden.

Maak je ook familie- of groepsfoto’s op onze huwelijksdag?

Ja uiteraard!  Hoewel mijn aandacht hoofdzakelijk naar het bruidspaar gaat voorzie ik samen met jullie steeds dat er in de dagplanning voldoende tijd wordt gemaakt voor de groeps- en familiefoto’s (indien gewenst).

En de voorbereiding van de bruid? En… ?

Jullie huren me in voor een bepaald aantal uren en die dag neem ik, bij wijze van spreken, foto’s van wat jullie ook maar willen.
Er zijn momenten en zaken die ik als huwelijksfotograaf standaard altijd fotografeer, zoals detailshots van trouwboeket, ringen, schoenen van de bruid, versieringen van de feestzaal en tafels, enz…. en uiteraard ook de sleutelmomenten van jullie dag, dat spreekt voor zich.
Verder dring ik steeds aan op een persoonlijke ontmoeting vooraf zodat ik weet waar jullie wensen dat ik de nadruk op zet. Dan kunnen we dat netjes inplannen in het progamma van de dag zelf.

Moeten wij je bijrekenen als gast op het avondfeest?

Als jullie me boeken voor een hele huwelijksdag met avondfeest erbij, dan graag wel ja. Eigenlijk heb ik net als jullie wel een hongertje om de 4 à 5 uren, dus als er dan ook voor mij een hapje, snack of maaltijd kan voorzien worden is dat wel fijn. Ik hoeft natuurlijk geen viergangendiner maar het is lastig voor mij om naast mijn fototas ook nog eten in een rugzak te stoppen en mee te nemen. Als ik dan bovendien ergens in een aparte kamer mijn boterhammen moet eten, riskeren we dat ik bijvoorbeeld de speech van uw vader mis. Als er dus een maaltijd voor mij voorzien wordt, dan komt dat de foto’s zeker ten goede!

Moeten we ergens op letten qua belichting tijdens het avondfeest?

Dat maakt me zelden iets uit en ik heb geen speciale wensen of zo, maar besef wel dat als alles verlicht wordt met bvb. paars sfeerlicht, dat jullie dan effectief ook paars getinte foto’s zullen hebben.

Wie zijn jouw klanten?

Het bruidspaar is mijn enige klant. Hoewel ik steeds oprecht vriendelijk en beleefd ben tegenover alle aanwezigen kan ik enkel ingaan op de uitdrukkelijke wensen van het bruidspaar.  En dus niet van ouders, vrienden, de dj, de ceremoniemeester of de wedding planner.  Het maakt daarin niet uit wie daadwerkelijk voor mijn diensten betaalt.

Oplevering


Hoe en wanneer krijgen we de foto’s te zien?

Binnen een tweetal weken na jullie huwelijksdag krijgen jullie een teaser te zien op mijn Facebook pagina (tenzij jullie niet op mijn FB pagina willen verschijnen).  De rest van de foto’s worden binnen de week die daarop volgt in hoge resolutie opgeleverd via een online digitaal album.
Let wel, ik laat me niet graag opjagen: De kwaliteit die ik aflever zal altijd voorrang krijgen op de snelheid waarmee het werk wordt opgeleverd, dus als ik er een paar dagen of een week extra aan moet werken, dan doe ik dat.  Liever een reputatie van goeie huwelijksfotograaf dan een reputatie van snelle huwelijksfotograaf.

Worden de foto’s bewerkt?

Elke foto wordt apart bewerkt en geoptimaliseerd om er het maximum uit te halen. Belichting, kleur, contrast, scherpte e.d. worden goed gezet zodat er een vaste lijn in te merken is. Dat is een tijdrovend proces dat minstens een twee volle werkdagen tot een hele week in beslag kan nemen maar dat nodig is om de beste kwaliteit te kunnen leveren.

Hoe worden de foto’s opgeleverd?

Ik lever alle foto’s altijd in digitaal formaat en online. Dit betekent dat ik alle foto’s online “upload” op een verborgen pagina van m’n website waar jullie ze dan in een mooie galerij (met een paswoord) kunnen bekijken en downloaden. Jullie kunnen dan alle foto’s downloaden in de originele (hoogste) resolutie en zonder watermerk.

Hoe lang kunnen we na oplevering bij jou nog terecht voor de foto’s?

Ik bewaar jullie foto’s gedurende minstens 6 maanden op het online digitaal album. Dat geeft jullie voldoende de tijd om de foto’s te downloaden en ze op een veilige plek te bewaren zoals op uw computer of op een externe harde schijf.

Ontwikkel je onze foto’s op film?

Neen, alles is 100% digitaal. Alle foto’s worden in RAW getrokken en ik op basis daarvan doe ik achteraf de bewerking.
De fotoalbums worden echter wel opgeleverd op echt Fujicolor fotopapier, geen digitale druk dus.

Wat bedoel je met nabewerking van de foto’s?

Ik optimaliseer op elke geselecteerde foto de belichting, het contrast, de kleuren, de tonaliteit, de scherpte en zal hier en daar af en toe wat rimpels of oneffenheden in de huid wegwerken op een portrait dat van dichtbij werd getrokken en waarop iets te veel details zichtbaar zijn.
Speciale verzoekjes waarbij er echt ge-photoshopped moet worden en iemands lijn, of gezicht of slecht passend kleed of dergelijke moet aangepast worden, dat doe ik niet.
Ik zal ook niets toevoegen in photoshop dat er niet is, noch zwart-wit foto’s aanleveren waarbij een bepaald onderwerp of persoon in kleur verschijnt.

Krijgen wij alle foto’s in volledige resolutie en zonder logo of watermerk?

Jazeker. Ik lever alle foto’s in de allerhoogste resolutie en in JPEG formaat, zonder watermerk. De geboden resolutie is meer dan voldoende voor grote prints, gebruik in albums of afdrukken op canvas. Let sowieso steeds op met goedkopere fotografen die enkel foto’s opleveren in klein formaat of zogeheten “webformaat”. Die foto’s kunnen jullie dan wel op de PC of tablet bekijken, maar zullen nooit bruikbaar zijn om een album te maken. Zij verplichten u zodoende om bij hen ook een album af te nemen…

Zijn er dan geen auteursrechten op je foto’s?

Per definitie is dat zo voor alle foto’s, van iedereen.  Ook de foto’s die u zelf maakt mogen wettelijk gezien door niemand anders gebruikt worden zonder u hier vooraf toestemming om te vragen.
Als fotograaf beschik ik dus over de auteursrechten voor alle door mezelf gemaakte en aangeleverde foto’s of beelden.
Ik heb als fotograaf ook het recht om die beelden vrij (zonder enige compensatie) te gebruiken   in mijn portfolio, voor mijn promotie op mijn website of op sociale media, voor deelname aan tentoonstellingen, als illustratie bij geschreven artikels, voor reclame in tijdschriften, op mijn website, in een boek of op om het even welke type media dat nog niet werd uitgevonden…

Maar wat als wij willen dat je onze foto’s niet gebruikt?

Ik gebruik mijn foto’s als promotie. Dat is immers hoe ik aan nieuwe klanten geraak. Ik neem ook af en toe graag deel aan wedstrijden en er wordt nu en dan eens een foto van me gebruikt in publicaties…
Het is gewoon een extra motivatie voor uw fotograaf om z’n uiterste beste te doen en alles uit de kast te halen, keer op keer opnieuw.  Indien jullie er echt op gesteld zijn dat uw foto’s privé worden gehouden, contacteer me aub en we vinden wel een oplossing.

Hoe zit het dan met ons gebruik van uw foto’s?

Onze samenwerking voorziet dat ik jullie een exclusieve licentie verschaf om mijn foto’s te mogen kopiëren (reproduceren), afdrukken (of printen) en/of om deze te (ver)tonen, doch enkel voor niet-commerciële doeleinden.
Jullie krijgen van mij de bewerkte digitale foto’s (niet de RAW bestanden!), zonder logo, zonder watermerk en in hoge resolutie.
Jullie mogen onder geen enkel beding mijn foto’s verkopen noch de auteursrechten ervan opeisen.

In onze samenwerkingsovereenkomst gaan jullie er uitdrukkelijk mee akkoord dat jullie enkel mijn foto’s mogen delen of tonen op internet, sociale media, blogs, tijdschriften, enz… indien jullie er duidelijk onder de foto “Fotografie door Thierry Dupont” bij (laten) vermelden.
De enige uitzondering op deze regel is wanneer de foto’s in privé kringen, thuis worden vertoond.

Kunnen we àlle getrokken foto’s krijgen?

Sorry, ik verwijder alle foto’s die mijn kwaliteitsnorm niet halen.

Kunnen we de RAW bestanden krijgen?

Neen.  Een RAW bestand is wat er rechtstreeks en onbewerkt uit de camera komt en ziet er echt niet uit.  Bovendien moet je over professionele software beschikken om deze bestanden te kunnen “lezen”.
Indien uw vraag gaat over de digitale fotobestanden, nabewerkt en geoptimaliseerd? Dan JA, die krijgen jullie natuurlijk!

Albums


Kunnen we bij jou ook terecht voor een album?

Ja, graag zelfs, maar dat is niet verplicht natuurlijk. Ik ben graficus van opleiding en besteed graag tijd aan de opmaak van een verbluffend mooi album. Al de informatie over trouwalbums vinden jullie op deze pagina van m’n website: Trouwalbums

Hoe ga je te werk bij het ontwerpen van een album?

Ik ontwerp het trouwalbum op de computer met Adobe InDesign en stuur jullie een online preview in PDF-formaat. Op basis van deze proef in PDF-formaat kunnen jullie dan heel makkelijk, online, eventuele opmerkingen of gewenste wijzigingen doorgeven. Pas als ik groen licht gekregen heb bestel ik het trouwalbum bij mijn leverancier. De foto’s die ik gebruik om het album te ontwerpen kunnen dus gekozen worden door mezelf, door jullie of door ons beide. Dat bespreken we wel als het zover is. Voor het ontwerp en de oplevering van een trouwalbum reken je best een drie-tot zestal weken, dit is zal afhangen van de omvang van het album en de leverancier.

Wat is de stijl van jouw albums?

Ik ga steeds voor strakke eenvoud, “less is more”.  De nadruk moet volgens mij staan op de foto’s en niet op de krullen en versieringen en teksten die er rond staan.  Dus die laat ik dan ook volledig weg.  Ik vermijd om in te gaan op tijdelijke trends wat de opmaak van albums betreft omdat ik ook uit ervaring weet dat trends vergaan en een strakker “cleaner” album tijdloos is.  Ik spendeer dan ook veel liever extra tijd aan het verzorgen van een lay-out waarbij de verhaallijn van jullie huwelijksdag goed wordt weergegeven en waarbij de belangrijkste en mooiste momenten en foto’s dus ook de meeste aandacht of plaats krijgen.

Wat is de prijs van een trouwalbum?

De prijs van een trouwalbum hangt grotendeels af van jullie wensen. Een trouwalbum is geen verplichting maar als ik er een maak, dan kies ik voor  topkwaliteit.  Ik maak immers nooit een ‘standaardboekje’, enkel professionele en tijdloze albums. Voor mijn trouwalbums werk ik samen met Vakcolor omwille van hun zeer goede prijs/kwaliteit/service verhouding. Meer informatie vinden jullie op deze pagina van m’n website: Trouwalbums

Hoe lang duurt het alvorens een album wordt geleverd?

Van zodra jullie me hebben laten weten welke jullie favoriete foto’s zijn, ga ik aan de slag en ontwerp ik het album. Ik heb zo m’n eigen stijl en doe m’n best om zo goed mogelijk het verhaal van de dag te laten uitschijnen.  Jullie krijgen van mij een online proefversie waarop jullie nog aanpassingen kunnen vragen. Pas zodra ik jullie goedkeuring heb laat ik het album maken door mijn leverancier. Vanaf dan is het nog max. 6 weken wachten.

Prijzen


Wat zijn jouw prijzen?

Mijn prijzen vinden jullie op deze pagina van mijn website: Prijzen. Dit zijn echter richtprijzen die nog lichtjes kunnen variëren in functie van de locatie van het huwelijk of specifieke wensen die jullie zouden hebben. Ik voorzien daarom ook steeds een gedetailleerde bindende offerte. Op basis van die offerte beslissen jullie dan of jullie met mij in zee willen gaan en of we eventueel een kennismakingsgesprek inplannen.

Wat met verplaatsingskosten?

Ik zal vooraleer ik een definitieve prijs geef steeds vragen waar het huwelijk plaatsvindt (gemeentehuis, fotoshoot, feestzaal, …).  Nadien geef ik een all-in prijs die hierop voorzien is.  Geen extra verplaatsingskosten dus.

Moeten wij extra kosten voorzien voor jou?

Nee, er zijn geen onverwachte extra’s. Al mijn prijzen en formules worden vooraf duidelijk in mijn offerte gecommuniceerd en zijn inclusief BTW, verplaatsingskosten, verzendkosten, enz… Wat ik wel vraag is dat er op een volledige huwelijksdag één extra snack (‘s middags) of maaltijd (‘s avonds) voor mij wordt voorzien. En wanneer ik in de buurt kan blijven eten, kan ik alles in het oog blijven houden en kan ik zeker alle leuke of onverwachte momenten in beeld blijven brengen.

Boeking


Hoe kunnen wij je boeken voor onze huwelijksdag?

Jullie kunnen me een mailtje sturen via dit contactformulier of thierry@djoep.com of bel me even op +32 (0)475 46 44 22 zodat we samen de agenda kunnen bekijken of meteen afspreken voor een kennismakingsgesprek.  Hou er wel rekening mee dat ik een boeking pas als definitief kan beschouwen wanneer het contract ondertekend is en een voorschot betaald werd van 1/3e van de totale overeengekomen prijs.

Kunnen we je eerst eens persoonlijk ontmoeten?

Natuurlijk kan dat. Liever zelfs. Ik ontmoet jullie graag vooraf om jullie wensen en verwachtingen te overlopen, en zo weten jullie meteen of er een klik is.  Voor alle vragen of een afspraak kunnen jullie me bereiken op +32 (0)475 46 44 22 of per e-mail via thierry@djoep.com.
Waarom is een kennismakingsgesprek belangrijk?
Eerst en vooral omdat we tijdens dat gesprek rustig met elkaar kunnen kennismaken.  Ik hoor graag hoe jullie huwelijksdag eruit gaat zien en wat jullie in gedachten hebben als potentiële locaties en ideeën voor de fotoshoot.  Samen kunnen we dan die ideeën verder uitwerken.

Het gesprek geeft me ook een kans om me in te leven in jullie huwelijksdag en omdat jullie me op voorhand ontmoet hebben zal dat vanzelf voor spontanere en mooiere foto’s zorgen.

Hoe lang op voorhand moeten we je boeken?

Zo snel mogelijk!  Meestal ben ik een jaar op voorhand geboekt.  Indien jullie datum nog vrij is, treuzel dan best niet met de boeking.  Ik reserveer geen datum of verleen geen “optie” of dergelijke, zelfs niet gedurende een weekje of zo, zonder een getekend contract en een betaald voorschot.

Wordt er een contract voorzien?

Al wat we zouden overeenkomen wordt bij mij steeds in een duidelijk contract samengevat waardoor jullie volledige zekerheid krijgen dat de fotoreportage van jullie huwelijk in goede handen is en kwalitatief en professioneel zal uitgevoerd worden, zonder onaangename verrassingen!

Kunnen we je boeken?

Hangt er van af of ik nog vrij ben op jullie huwelijksdag, maar zo ja, heel waarschijnlijk wel 🙂

Ik pas enkel voor jobs die mijn creativiteit belemmeren, niet passen bij m’n stijl of indien jullie van mij verwachten dat ik integraal het werk of de stijl van een andere fotograaf kopieer.

Wat gebeurt er in geval van ziekte?

Als ik niet aanwezig kan zijn door ziekte of een ongeluk, probeer ik altijd een tweede fotograaf op te roepen. Ik ben aangesloten bij de vereniging van Belgische beroepsfotografen waar ik vrijwel altijd een andere vrije professionele fotograaf zal vinden. Wij springen maar al te graag in voor elkaar. Dit wordt trouwens ook vastgelegd in een contract zodat jullie niet voor slechte verrassingen komen te staan.

Wat als ons huwelijk niet doorgaat?

Het kan helaas altijd gebeuren dat onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien… Als het huwelijk wordt verlegd naar een andere datum reken ik geen extra kosten aan, op voorwaarde dat ik op de nieuwe datum ook aanwezig kan zijn natuurlijk. In geval van volledige annulatie van het huwelijk zullen jullie wel het reeds betaalde voorschot kwijt zijn. Op korte termijn ga ik immers geen ander koppel vinden dat op dezelfde dag trouwt als de datum die jullie hadden gepland.  Als huwelijksfotograaf leven wij hoofdzakelijk van een vast aantal huwelijken tussen april en september.  Een huwelijk dat er opeens tussenuit valt kunnen wij niet zomaar goed maken.